Akustika unikátní expozice Karla IV.

V Domě U Zlatého prstenu probíhá unikátní multimediální expozice z dob Prahy Karla IV., kterou jsme kompletně ozvučili.

Virtuální prezentace a dramatická zastavení přibližují atmosféru města, jeho života a významných událostí (Karlovo narození, jeho příchod do Prahy v roce 1333, korunovaci i pohřeb). Videomapping na modelu celého pražského souměstí a modelu Karlova náměstí s blízkým okolím představuje stavební a urbanistický rozvoj města v průběhu 14. století.

Expozici jsme ozvučili a doplnili o prvky prostorové akustiky tak, aby v historických (památkově chráněných) prostorách nedocházelo ke vzájemnému rušení jednotlivých expozic. Ve skutečnosti to byl značný oříšek, vzhledem k absenci předělů a dveří mezi prostory a požadavku až na 3 ozvučené expozice v rámci jedné místnosti.

Abychom vyhověli jak architektonickým, prostorovým a hlavně akustickým požadavkům, využili jsme různé kombinace koncových prvků. Jedná se například o širokopásmové reproboxy JBL AC16, závěsné JBL CONTROL 65P/T, subwoofery K-array Rumble KU-26 a směrové reproduktory KT2 a další.

Menší multimediální zastavení jsme doplnili hybridním audioguide systémem s osvícenými magnetickými konektory. Všechna zastavení s připojením pro sluchátka Sennheiser jsou dvoujazyčná s volbou pomocí orientace magnetického konektoru. Tento systém byl vyvinut přímo podle požadavků investora.